Skip to main content
Til toppen
Bli Kunde / Logg inn Book Educator

Candice Mckay ( Wyatt-Minter) en sørafrikansk frisør med en strålende karriere innen alt fra frisørutdanning til frilansing for magasiner og filmindustrien. 

Hun åpnet sin egen salong, Wyatt Hairdressing and Barbering i Johannesburg i 2007. 

Med en rekke priser under beltet hennes, inkludert International Hairdressing Award 2022, The Davines World Style Award 2010, beste video på Mirror Awards 2017, Årets beste kunstneriske lag 2017, Irish Hair Awards, Beste kvinnekolleksjon, TCT Awards Tenerife 2017, og den verdenskjente AIPP Award for beste video 2017. 

Med bakgrunn innen kunst og design har Candice samarbeidet med kunstnere og motedesignere på konseptuelt arbeid, alt fra catwalks til kunstgallerier. Hun tar inspirasjon fra arkitektur, musikk og visuell kunst. Noe som gir henne ideer for å skape hennes egne hårtrender. Etter å ha trent i scenekunst og drama, hvor hun fokuserte på historien om kostyme, utviklet Candice en stor lidenskap for arkitektur og fotografi. 

Denne utviklingen presset henne fra å være tekniker til å bli studiosessionstylist, hvor hun stylet hår for moteshow, reklameinnslag og moteredaksjoner. 

Hennes erfaring på settet har ikke bare utstyrt henne med mye allsidighet i hennes styling, men det også satt henne i nær kontakt med fotografer, motestylister, makeupartister og designere som stimulerer hennes inspirasjon gjennom tettere samarbeid og kollektive prosjekter.

Etvendepunkt i hennes karriere som frisør var seier i Davines World Style Contest i 2010, som startet en ny reise for henne som artist. Hennes kommentarer om seieren var emosjonelle: «Jeg ble møtt med virkeligheten at jeg nå var i selskapet av de beste frisørene i verden, de fleste av dem har vært mine mentorer og idoler. 

Ville jeg være i stand til å inspirere et publikum slik de alltid inspirerte meg? Kunne jeg skape noe nytt som ikke hadde blitt sett før”. 

Seieren hennes ga henne muligheten til å vise frem sin egen kolleksjon på World Wide Hair Tour i Miami i 2012, hvor arbeidet hennes fikk strålende tilbakemeldinger.

Lenker
Min side